Hoe werd Eduard Schaepman van Hollandse nomade een flamboyante topondernemer?

Op een herfstachtige namiddag begin november toog ik naar Utrecht. Aldaar zou ik een gesprek voeren – voor deze podcast – met een van Nederlands bekendste topondernemers. Een ondernemer die deel uitmaakt van mijn netwerk en ook nog eens openstond om mee te werken. In een grijs verleden spraken we elkaar al eens in het kader van een congres ter verbetering van het imago van mensen met een WAJONG-uitkering. Een congres overigens dat er helaas nooit kwam.

Ik heb het natuurlijk over Eduard Schaepman. Wie kent deze man niet van zijn optredens in de programma’s van Jort Kelder. Zijn doel is niet zozeer om zelf heel bekend te worden maar wel de bedrijven waarvoor hij werkt. En na vele omzwervingen – bij een keur van bedrijven – is dat nu zijn eigen Tribes, inspiring workplaces.

Naast dat we het natuurlijk over zijn bedrijf hebben gehad en het concept van de nomadenstammen blijkt Eduard Schaepman zelf ook een nomade te zijn. Zijn verhaal voert terug naar zijn jeugd – of misschien zelfs wel daar ver voor. Geboren in Limburg, opgroeien in het mooie Brabantse ‘s-Hertogenbosch om daarna weer verder te gaan zwerven.
Krijg antwoord op de vraag of Eduard Schaepman politieke aspiraties heeft, hoe hij tegen de Covid19-crisis aankijkt en beleef zijn vakantie aan de Belgische kust mee.
Naast topondernemer blijkt de man ook nog eens een goed storyteller te zijn. Dus wie weet hang je net als ik aan zijn lippen.

Het mooie van Eduard Schaepman is dat hij overal een mening over heeft. En deze ook uit. Maar altijd met respect voor mensen die er anders over denken.

Luister mee naar het verhaal achter deze topondernemer en voel je vrij om je te verbazen.


Lees ook het prachtige verhaal van de familie Schaepman in het blad Familiebedrijf.

Scroll UpScroll Up