Van ex-hoofddocent Tilburg University tot schrijver

Joost Heessels in gesprek met Hans van Driel, ex-hoofddocent Tilburg University, schrijver en bekende Tilburger. In dit eerste deel spreken we over onderwijs, de samenleving en Tilburg maar ook de openbare bibliotheek komt nog even langs.

Ergens op een vrije september ochtend nam ik in Tilburg het gesprek met Hans van Driel op. Toen het gesprek erop zat tekende Hans op “Het was een gesprek tussen twee heren die het vaak erg met elkaar eens waren”.
Het werd een gesprek op het leven als docent. Hans begon zijn carrière op het middelbaaronderwijs in een tijd waar de bemoeienis uit Den Haag nog ver te zoeken was. Ook in de begin jaren op de Tilburgse universiteit was er vrijheid alom.

Hans is geboren in Nijmegen maar ziet zich zelf als een echte Tilburger en over die stad spreekt hij dan ook met veel liefde. In het eerste deel komen we te spreken over het onderwijs en de veranderingen in dat onderwijs, we hebben het samen – passioneel – over de openbare bibliotheek en over de maatschappij.

In het tweede deel van ons gesprek gaan we dieper in op het oude vak van Hans. Uiteindelijk komen we via omwegen eindelijk te spreken over zijn debuut bundel “Trage Man” en zijn andere schrijfprojecten zoals een kinderboek voor volwassenen.

Opbrengsten van de debuutbundel “Trage Man” gaat naar Quiet.nl een stichting die zich inzet voor mensen in armoedesituaties in Nederland.

De film uit het bonus fragment “An Elephant Sitting Still” is integraal te zien op Youtube.

Scroll UpScroll Up